Bővült az eszközpark – harmadszor is frissítve! :)

1024 549 ShineArtStudio

Folyamatosan fejlesztünk, hogy a legkülönfélébb igényeknek is meg tudjunk felelni. Immár 3db 4K kamerával gyártjuk kreatív filmjeinket. Nincs előttünk akadály! 🙂

Update 1:

A helyzet, hogy az oly régóta nézegetett, majd megrendelt Panasonic GH4 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Iszonyatos zajmennyiséget produkál a gép, már alacsony ISO (500) értékeken is. Mivel egy rugalmas, szinte minden szituációban használható kamerát szerettünk volna, nagy volt a csalódás. Természetesen ideális fényviszonyok közt remek  a képe a kis Panának, de egész egyszerűen nem tudunk mindig tökéletes körülmények között forgatni. Elég csak egy esküvőre gondolni. A megrendeléstől számítva, közel egy hónapot vártunk a gépre, majd 3 nap után vittük is vissza a boltba:) Szerencsére volt másik alternatíva (1db), mégpedig a Sony a7s személyében. Ő lenne az:

A gépről elég annyit tudni, hogy egy vérbeli videós masina. Full frame (teljes Leica képkocka, 36×24 mm)érzékelővel rendelkezik, melynek felülete 2x nagyobb mint a fent említett Panasonic GH4 gépnek. Mivel viszonylag kevés pixelt helyeztek el a szenzoron, ezért irreális magaslatokba lehet húzni az érzékenységet (ISO)  🙂 Míg a Panasonic ISO 1000 környékén brutális zajosodást mutat, addig a Sonynak az ISO 12800 meg sem kottyan. Ez azért rendkívül hasznos, mert nem minden szituációban tudunk világítani, a ronda, részletszegény zajos kép pedig eléggé kiábrándító. No, de innentől kezdve ennek vége! A másik ami nagyon jó dolog, hogy 60 képkockában rögzít Full HD felbontás mellett -jó ezt a GH4 is tudja, de közel sem ilyen minőségben- ennek köszönhetően pedig remek lassításokat tudunk kreálni filmjeinkben. Az egészben a legjobb, a professzionális XAVC-S kodek és az s-log2 színprofil, ami tökéletes fényelést biztosít az utómunka során. Gyönyörű filmes színeket és hatást lehet elérni vele. Elég időtállónak tűnik a váz, mivel a tömörítetlen HDMI kimeneten keresztül, külső rögzítővel tudunk 4K anyagot is felvenni. Reméljük ezzel a géppel már elégedettek leszünk. 🙂 Nemsokára élesben is bevetjük, aztán mutatjuk az eredményt.

 

Update 2:

Kezünkben az a7s. Ismerkedünk vele, a képminősége pazar a cuccnak. 🙂 A mérettől nem vagyunk elragadtatva, de úgy tűnik, hogy a kicsinyítési trend dübörög. Egyre kisebb házba zsúfolnak egyre elképesztőbb tudást. Felszerelve azért egész pofásan néz ki.

 

Update 3

Új taggal bővült a csapat egy Panasonic G7 személyében.

 

Szegény Panasonic GH4-nek mennie kellett, ezért joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért lett egy hasonló szenzorral rendelkező gépünk ismét?

A válasz egyszerű: A G7 sokkal olcsóbb mint a GH4 és valamilyen csoda folytán sokkal kevésbé is zajosodik. Természetesen meg sem közelíti a Sony a7S zajmentességét, de pont harmad annyiba kerül 🙂 Viszont! Tud 4K-t memóriakártyára rögzíteni!! Csodálatos a képe, ha az árát is figyelembe vesszük, akkor egyszerűen zseniális, hogy mit művel ez a tenyérnyi gép. Remekül paraméterezhető, van egy csomó programozható funkciógomb, remek kihajtható-érintős LCD és pazar felbontású elektronikus kereső. Na ezeket mind megirigyelhetné a Sony. Ha ezt a funkcionalítást, egy a7S szenzorral beszerelnék egy 5D méretű vázba, kész lenne a tökéletes kamera :))

Egy szónak is száz a vége, örülünk és szeretjük! 🙂