családi fotózás tippek győr shineart

Hogyan lesznek csodás családi fotóid? – 1. rész

1024 683 ShineArtStudio
Vajon mennyit számít a képeken, az hogyha a környezet és a szereplők összhangban vannak? El kell árulnunk, hogy nagyon sokat!

A családi fotózáson nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy mindenkinek harmonizáljon a ruhája egymással, de ne is legyen mindenki teljesen egyforma ruhában, hogy a gyerekek egyénisége is megmutatkozhasson,  az apukáknak se kelljen feszengeni a kiválasztott ruhában, és az anyukák csinosan, de mégsem túlöltözötten legyenek a képeken.

családi fotózás tippek győr shineart

Alapszabály az, hogyha nem érzitek jól magatokat a ruhában, akkor az bizony kiül az arcotokra is. Ha végig a szoknyádat kell húzkodnod, mert kényelmetlen, ahogy leülsz, ha a babád pólója mindig felcsúszik, ahogy fogjátok, akkor lehet, hogy pont azt a pillanatot is épp mindenki ruhaigazítással fogja tölteni, amikor a kisbabád épp odabújik hozzád, vagy a már nagy két évesed puszit osztogat az apukájának.  Ne hagyd, hogy veletek is megtörténjen az, hogy a fotózásra érkezve döbbenjetek rá, hogy a nagy gonddal összeválogatott ruhák közül, valamelyik pont szűk/bő lett a gyermekedre. Ezért mindig próbáljátok fel otthon őket!

Ha teljesen tanácstalan vagy, hogy mi is mutatna jól a családi fotókon, akkor van egy tippünk számodra.
Válassz olyan stílusú ruhákat, amilyeneket egyébként is hordanátok, de inkább egy picit különlegesebb alkalomra vettétek fel, például egy családi szülinapra. A színek tekintetében a legjobb, ha a pasztellesebb árnyalatok közül választotok, vagy kerestek egy motívumot, ami mindenkinél valahogy megmutatkozik.
Kerüljétek a nagy feliratos, mintás pólókat, valamint a nagyon rikító színeket, a túl sok kiegészítőt, mert valószínűleg nem fognak jól mutatni a fotókon, és később jöttök rá, hogy a kevesebb több elve a fotózásnál is érvényesül.

A gyerekek a kényelmes puha ruhákban érzik magukat komfortosan, így ha tudod, hogy kislányodat “böki” a tüllszoknya, vagy kisfiadat “szorítja” a nyakkendő, és ezeket kisebb figyelemelterelések után sem hajlandó elviselni, akkor lehet hogy ezeket a kiegészítőket engedjétek el a felszabadult mosoly érdekében. Mivel a gyerekeknél az öltözködés is a kritikus pontok közé tartozik, ezért a javasolt szettek száma 2-3 egy fotózás alatt. Ez az, ami az időbe is könnyedén belefér, és még ők sem veszik annyira zokon, hogy 15 percenként új ruhát kell felvenni.

családi fotózás tippek győr shineart

A stúdiónkban lehetőségetek van cipőben fotózkodni, amennyiben az benti cipő/vagy teljesen tiszta a talpa, de mi nagyon szeretjük a mezítlábas fotókat is, mikor egy pléden hasaltok, vagy a kanapén ültök. Kérjük, hogy nézzétek át, hogy a cipőtalpakon nincs-e matrica, valamint, a ruhákban nem maradt-e benne az árcédula!

Ha szeretnétek, nálunk vannak hajpántok, a kisbabáknak sapkák, plédek, a kismamáknak különböző kiegészítők, ezekkel feldobhatjátok a ruháitokat.

Tehát, ha erre a pár pontra odafigyeltek az öltözködés tekintetében, biztosan az lesz az érzésetek a fotókra pillantva, hogy harmóniában vagytok! ♡

  • alap színek, pasztelles árnyalatok (pl: kék, szürke, fekete, fehér, bézs, mályva)
  • 2-3 szett
  • felirat nélküli felső, hogy ne vonja el a figyelmet rólatok
  • érezzétek jól magatokat benne
  • próbáljátok fel mielőtt jöttök

Ha további tanácsokra lenne szükséged, keress minket bátran! Szívesen segítünk!
Cikkünk következő részében is érdekes dolgokat tudhatsz meg arról, hogy hogyan készülj tudatosan egy fotózásra.

családi fotózás tippek győr shineart

családi fotózás tippek győr shineart

kismama fotó győr